Učitelj surfanja

Učitelj surfanja
 Surf zveza Slovenije vsako leto, ob pogoju, da je do 5. maja tekočega leta prijavljenih vsaj 7 udeležencev, organizira usposabljanje za pridobitev naziva Vaditelj  surfanja (strokovni delavec v športu 1) in Učitelj surfanja (strokovni delavec v športu 2).
Oba programa sta priznana s strani Strokovnega sveta RS za šport.

Usposabljanje je običajno maja meseca. Cena posameznega tečaja je 250 EUR in pokriva udeležbo na  tečaju in opravljanje izpita ter enoletno licenco za učenje.

SURF UČITELJ (strokovni delavec v športu 2)

Surf učitelj lahko samostojno organizira in vodi učenje surfanja.

Za pristop k usposabljanju za naziv SURF UČITELJ je potrebno najprej opraviti vse obveznosti za naziv SURF VADITELJ. V sklopu usposabljanja za naziv surf vaditelj je 50 teoretičnih ur in 10 praktičnih ur usposabljanja. Po pridobitvi naziva surf vaditelj, mora kandidat opraviti 160 ur prakse v vlogi asistenta pri licencirani surf šoli. Prijavi na usposabljanje priloži potrdilo o opravljeni praksi. V sklopu usposabljanja za naziv surf učitelj je dodatnih 20 teoretičnih ur in 70 praktičnih ur usposabljanja. Skupaj mora kandidat torej opraviti 150 ur usposabljanja in 160 ur prakse.

Predavanja so v Ljubljani, med tednom popoldne. Usposabljanje za reševanje iz vode je na plaži v Strunjanu med vikendom.

IZPIT: Teoretični del izpita je v roku 5 do 10 dni po predavanjih v popoldanskih urah. Izpit je pisni. Na izpitu je okoli 120 vprašanj tipa ABCD.

PRAKTIČNI DEL: Kandidat ali kandidatka, ki uspešno opravi teoretični del izpita mora v roku 1 leta opraviti praktično usposabljanje in praktični del izpita pri enem izmed članov učiteljske komisije Surf zveze Slovenije. Praktično usposabljanje traja en dan. Usposabljanju sledi praktični del izpita, ki je usten in demonstrativen. Po uspešnem opravljanju izpita, kandidatka ali kandidat pridobi naziv učitelj surfanja. Če praktičnega dela izpita ne opravi v 1 letu, zapade tudi teoretični del izpita.

DIPLOMA: Učitelj surfanja pridobi diplomo in izkaznico.

LETNA LICENCA: Za učenje mora učitelj vsako leto pridobiti licenco pri Surf zvezi Slovenije. Podaljšanje licence je zaenkrat brezplačno. Seznam učiteljev surfanja z licencami.

SURF VADITELJ (strokovni delavec v športu 1)

Surf vaditelj lahko sodeluje pri učenju surfanja kot pomočnik

V sklopu usposabljanja za naziv surf vaditelj je 50 teoretičnih ur in 10 praktičnih ur usposabljanja.

Predavanja so v Ljubljani, med tednom popoldne. Usposabljanje za reševanje iz vode je na plaži v Strunjanu med vikendom.

IZPIT: Teoretični del izpita je v roku 5 do 10 dni po predavanjih v popoldanskih urah. Izpit je pisni. Na izpitu je okoli 120 vprašanj tipa ABCD.

PRAKTIČNI DEL: Kandidat ali kandidatka, ki uspešno opravi teoretični del izpita mora v roku 1 leta opraviti praktično usposabljanje in praktični del izpita pri enem izmed članov učiteljske komisije Surf zveze Slovenije. Praktično usposabljanje traja en dan. Usposabljanju sledi praktični del izpita, ki je usten in demonstrativen. Po uspešnem opravljanju izpita, kandidatka ali kandidat pridobi naziv vaditelj surfanja. Če praktičnega dela izpita ne opravi v 1 letu, zapade tudi teoretični del izpita.

DIPLOMA: Vaditelj surfanja pridobi diplomo in izkaznico.

LETNA LICENCA: Za učenje mora vaditelj surfanja vsako leto pridobiti licenco pri Surf zvezi Slovenije. Podaljšanje licence je zaenkrat brezplačno. Seznam vaditeljev surfanja z licencami.

PRIJAVA

Prijava na izobraževanje. Ob zadostnem številu prijavljenih bo izobraževanje izvedeno v maju ali juniju.

SURF IN SUP ZVEZA SLOVENIJE

Cesta na Vrhovce 45
1000 Ljubljana
SLOVENIJA
E-mail: info@surfzveza.si
WWW: www.surfzveza.si

SSZS JE ČLANICA

Back to Top