Odprto državno prvenstvo Slovenije v surfanju Medulin 2019

Odprto državno prvenstvo Slovenije v surfanju Medulin 2019

Odprto državno prvenstvo Slovenije v surfanju Medulin 2019

Komentarji so izklopljeni za Odprto državno prvenstvo Slovenije v surfanju Medulin 2019

Lokacija: Medulin, Kemp Kažela (Rezervna lokacija: Barbariga)

Časovno obdobje: 7. 11. do 22. 12. 2019 (»Ko je vremenska napoved ugodna se prižge rumeno luč, ki pomeni, da obstaja verjetnost za izvedbo tekmovanja na določen dan. V roku do 48 h pred začetkom tekmovanjem je potrebno prižgati zeleno luč (tekmovanje bo) ali rdečo luč (tekmovanje odpade)«)

Prijave: Tekmovalci se lahko prijavijo na povezavi “google obrazec – prijavnica” ali na dan tekmovanja.

Tekmovanje bo potekalo v moški in ženski kategoriji. Minimalno število  tekmovalcevz izvedbo tekmovanja je 8 pri moških in 4 pri ženskah.:

Štartnina: 10€ za predprijavljene in 20€ za prijavo na dan dogodka. Štartnina se v obeh primerih poravna na dan dogodka. Vsak tekmovalec bo prejel darilno vrečko, ki bo vsebovala nagrade sponzorjev tekmovanja.

Format: Moški del tekmovanja bo sestavljen iz kvalifikacij in finala, za žensko kategorijo pa bo organiziran samo finale. V kvalifikacijah bodo tekmovalci razdeljeni v 3 enako velike skupine. Vsaka skupina pa bo imela na voljo uro in pol časa, da odpelje čim več valov. Prvi trije oziroma
štirje tekmovalci (odvisno od števila prijavljenih) iz vsake kvalifikacijske skupine se bodo v finalu pomerili za naslov državnega prvaka. V kolikor bodo razmere dopuščale, bo tekmovanje izvedeno v enem oziroma največ dveh zaporednih dnevih. Format se lahko na dan  tekmovanja prilagodi številu tekmovalcev in razmeram.

Ocenjevanje: Sodnike bo v skladu s tekmovalnim pravilnikov Surf zveze Slovenije iz leta 2010 predlagala sodniška komisija Surf zveze Slovenije. Sodniki bodo v živo ocenjevali tekmovalce iz posamezne tekmovalne skupine, za končno razvrstitev pa bo štela vsota najbolših dveh
odpeljanih valov. Sodnikom bosta v podporo tudi dva snemalca, tako da si bodo lahko (v primeru nejasnosti, zamujene vožnje tekmovalca, itd.) ogledali posnetek in na podlagi tega vožnjo primerno ocenili. Veljajo splošna pravila surfanja in fair playa.

Nagrade: Tekmovalci iz obeh kategorij, ki se bodo uvrstili na zmagovalni oder bodo prejeli praktične nagrade, katere bodo prispevali sponzorji dogodka.

Program:
7:30 – 8:30 Prijave in prosto surfanje
8:30 Riders meeting
8:45 – 10:15 Prva skupina moški
10:20 – 11:50 Druga skupina moški
11:55 – 13:25 Tretja skupina moški
13:30 – 14:15 Finale ženske
13:45 Razglasitev finalistov
14:15 – 15:45 Finale moški
16:15 Razglasitev rezultatov in podelitev nagrad

SURF IN SUP ZVEZA SLOVENIJE

Cesta na Vrhovce 45
1000 Ljubljana
SLOVENIJA
E-mail: info@surfzveza.si
WWW: www.surfzveza.si

SSZS JE ČLANICA

Back to Top